2022 MAAŞI ALAN ENGELLİ VATANDAŞLARA UYARI

2022 MAAŞI ALAN ENGELLİ VATANDAŞLARA UYARI

http://www.youtube.com/embed/fh2WRDsPc6w Nizip Engelliler Derneği Başkanı Abdurrezzak Pamuk 2022 Maaşı alan engelli vatandaşlara yönelik bir uyarıda bulundu.

 

2013 yılı öncesinde Mal Müdürlüğü’nce 2022 Sayılı Kanun kapsamında maaşa bağlanmış olan engelli ve engelli yakını aylığı almakta olan vatandaşları uyaran Dernek Başkanı Pamuk şunları söyledi.

 

2013 yılı öncesinde Mal Müdürlüğü’nce 2022 Sayılı Kanun kapsamında maaşa bağlanmış olan engelli ve engelli yakını aylığı almakta olan vatandaşlar 2013 yılı içinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlanmış, maaşlarını bağlanması ise sosyal yardımlaşma vakfı tarafından yapılmaya başlanmıştır.

 

2022 sayılı kanun kapsamında Nizip Sosyal Yardımlaşma Vakfından engelli aylığı ve engelli yakını aylığı almakta olan engelli ve engelli yakını vatandaşlarımız 01.01.2013 tarihi ve sonrası aslı veya aslı gibi onaylı sağlık raporu var ise Nizip Sosyal Yardımlaşma Vakfına ibraz etmeleri, raporu bulunmayan vatandaşların ise 30 Temmuz 2016 tarihine kadar yeni rapor çıkartıp Nizip Sosyal Yardımlaşma Vakfına ibraz etmeleri aksi takdirde bu zaman zarfında bildirimde bulunmadıkları takdirde maaşları kesilecektir.

 

Dernek Başkanı Pamuk, Engelli ve engelli yakını maaşı alan vatandaşların mağdur olmaması için en kısa sürede raporlarını yenilemesi gerekmektedir” diyerek konuşmalarını tamamladı.