15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü coşkuyla kutlandı
Hain darbe girişimin 7. yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemiz genelinde olduğu gibi Nizip ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Nizip Belediyesi tarafından hazırlanan ve Cumhuriyet Meydanı’nda çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen programda, saygı duruşu, istiklal Marşı’nın okunmasının ardından ve tüm şehitler için kuran-ı kerim tilaveti okundu.
Programın açılış konuşmasını yapan Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, ’15 Temmuz’un yeniden dirilişin ve şahlanışın tarihi olduğunu söyledi.
O gece, vatanını savunmak için sokaklara çıkan 7’den 77’ye tüm vatandaşların âdeta bir Çanakkale, bir Kurtuluş Savaşı ruhu içerisinde bu vatanı kimseye bırakmayacaklarını göstermişlerdir diyen Belediye Başkanı Sarı konuşmalarını şöyle sürdürdü.
"Bugün birlik ve beraberliğin, millet olmanın, Demokrasiye ve bağımsızlığa olan inancın yeniden yeşerdiği bir gün. Bugün iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan bir milletin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği bir gündür. Bu duygu ve düşüncelerle Millet Destanı’nın yazıldığı bu günde vatan savunmasında gözünü kırpmadan milleti, vatanı, bayrağı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, mücadele ruhlarını hiçbir zaman kaybetmeyen kahraman gazilerimizi de minnetle anıyor, sağlıklı uzun bir ömür diliyor, milli irademize sahip çıkan değerli hemşehrilerime ise sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’dedi.
İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, ‘’15 Temmuz gecesinde milletimiz her şeyi geride bırakarak elde bayrak, dilde tekbir; inancını, vatanını, milletini savunmak üzere tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında birleşmiş ve halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya göstererek tarihin en büyük demokrasi dersini vermiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 7. yıl dönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak değerlerimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum’’ sözlerine yer verdi.
Kur'an tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla devam eden programda, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)
Nizip İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen yaz okulu öğrencilerinin şiir dinletisi ve piyez gösterileri yer aldı.
Program, saat 00.13’te okunan sala ve İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik’in duasıyla son buldu.
Programa, Nizip Cumhuriyet Başsavcısı Erhan Birol, Nizip Belediye Başkan vekili Salih Uygur, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Özcan, Nizip Garnizon Komutanı Asteğmen İlyas Tuğay, AK Parti Nizip İlçe Başkanı Mehmet Fatih Uzunaslan, MHP Nizip İlçe Başkanı Davut Karabacak, Belediye Meclis üyeleri, STK temsilcileri, Mahalle Muhtarları katıldı.