Nizip'te 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' Başarıyla Tamamlandı
Nizip'te 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' Başarıyla Tamamlandı
2021 Afet Eğitim Yılında verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, davranış değişikliği sağlanması, toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması ve birlikte çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı "Afet Tatbikat Yılı" olarak ilan edildi. “2022 Afet Tatbikat Yılı” kapsamında Deprem Haftası dolayısıyla, 81 İlimizdeki tüm okullarda eş zamanlı olarak 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı.
Nizip Hükümet Konağında gerçekleştirilen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’na Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Daire Müdürleri ve Hükümet Konağı personeli katıldı.
Deprem anı alarmlarının çalması ile başlayan tatbikatta, deprem sırasında hayati öneme sahip olan çök-kapan-tutun pozisyonları yapıldı. Alarmın ardından güvenli tahliye protokollerine uygun olarak personel tahliyenin ardından acil toplanma alanlarında bir araya gelen personel oluşturdukları çemberlerde yoklamalar alındı.
Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, tatbikat sonrası yaptığı konuşmada, afetlerle ilgili eğitimlerin verilmesinin ve bu kapsamda çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu söyledi.
Afetlere müdahalenin yanında risklerin öngörülmesi ve buna bağlı olarak verilecek eğitimlerin çok önemli ve değerli olduğunu dile getiren Çağlar, "İçişleri Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığımız ile koordineli olarak öğrencilerimiz ile beraber, özellikle depreme dayanıklı fiziki altyapıların oluşması ile birlikte deprem öncesi, esnası ve sonrasında neler yapacağımızı öğreniyor olmamız çok önemli bir husustur. Bu konuyla ilgili geniş yelpazeli bir farkındalığın oluşturulması ve eğitimlerin verilmesi önemli. Bu tatbikatta görev alan bütün kamu personeline, AFAD’ın koordinasyonundaki paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
Kaymakam Çağlar, Afete müdahale konusunda Türkiye'den dünyaya örnek olacak şekilde çok önemli mesafeler alındığını ifade etti.
Türkiye, Afet Müdahale Planı ile beraber bütün sektörlerin iyi bir iletişim ve koordinasyonla, sonuç odaklı olarak insanlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Kaymakam Çağlar, “Deprem anında oluşabilecek riskleri bertaraf etmek için ilgili bütün kurumlarımız ile beraber iletişim ve iyi bir koordinasyon halinde olacağız. Herhangi bir olumsuzluğun olması halinde bu olumsuzluğu bertaraf etmek için hep beraber el birliği ile hareket edeceğiz. Bunun içinde eğitime, farkındalığa, iletişime, kendi aramızdaki koordinasyona önem vereceğiz. Kim hangi zamanda, neyi, nerede yapacak bunun planlamasını ve tatbikatını iyi yapacağız. Bu tatbikatlar sonuçta afet zamanında hepimizde bir refleks haline gelecek. Dolayısıyla afet anında herhangi bir çağrıya ihtiyaç duymaksızın ben burada ne yapmalıyım, görevim nedir bunu biliyor olacağız. Bu, Türkiye de afet risklerini azaltmaya yönelik planlarında başarısını beraberinde getirmiş olacaktır. ” diye konuştu.