Eski çimento fabrikası Gaziantep'in
Eski çimento fabrikası Gaziantep'in "ÇİMENTEPE"Sİ oluyor
Limak Grubu’nun, Gaziantep Şehitkamil bölgesindeki eski çimento fabrika arazisi yeni yaşam merkezi haline geliyor.
1.5 milyon metrekare büyüklüğündeki arazide, ticari alan ve konutların yanı sıra kent ormanı, eğitim ve sağlık merkezi gibi birçok sosyal donatı yer alacak. Bu yeni planlamayla birlikte Gaziantep’in yerli ve yabancı yatırımcılar açısından cazibesini daha da artırması bekleniyor.
Türkiye’nin önde gelen gruplarından Limak, ticari başarılarının yanı sıra faaliyette bulunduğu tüm bölgelerin ekonomi ve sosyal yaşamına katkı sunmayı sürdürüyor. Gaziantep’teki çimento yatırımını, şehrin sosyal ve ekonomik gelişmesine paralel olarak Kilis’e taşıyan grup, aynı bölgenin yeni yatırım merkezi haline dönüşmesi için çalışmalara başladı. 2006 yılından bu yana Limak tarafından işletilen Gaziantep Şehitkamil’deki çimento fabrikasının bulunduğu dev arazi, bu çalışmalar sonucunda, bölgenin yerli ve yabancı yatırımcılar için yeni cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor.
Bu önemli projeyle ilgili açıklama yapan ve Gaziantep’in bölgesel bir başkent konumunda bulunduğuna dikkat çeken Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Serhan Bacaksız, “Limak Grubu olarak sürdürülebilir, çevreye saygılı, istihdam yaratan ve ülke menfaatlerini ön planda tutan bir sorumlulukla hareket ediyoruz. Aynı sorumlulukla Gaziantep çimento fabrikasını kentin içinden çıkarmaya karar vererek, bu alanı bölgeye değer katacak, kentin ihtiyaçlarına cevap verecek, sosyal yaşama ve çevreye duyarlı bir proje haline getirmeyi hedefledik. Limak Çimento Fabrika arazisinin ismini de Çimentepe olarak belirledik” dedi.
Gaziantep’in sanayi, ihracat ve yatırım faaliyetleri açısından potansiyelinin çok yüksek olduğuna dikkat çeken Bacaksız, şöyle devam etti: “Gaziantep, Ortadoğu ve Avrasya’ya açılan konumu ve güçlü bağlantı yollarıyla bölgenin önemli bir merkezi. Aynı zamanda kültür, turizm ve sosyal yaşamıyla da yatırım açısından önemli bir destinasyon. Yerli ve yabancı yatırımcı açısından önem taşıyan bu bölgeye örnek teşkil edecek bir planlama kazandırdığımız için çok mutluyuz. Limak olarak kentsel dönüşüme de özel bir örnek oluşturmayı hedeflediğimiz bu yeni planlamada biz de proje geliştirmeyi düşünüyoruz. Kısa zamanda yerli ve yatırımcının büyük ilgisini beklediğimiz arazinin üç yıl sonra bugünden çok farklı ve çok daha değerli bir bölge olacağına inanıyoruz.”
‘İmar Planı Revizyonu’ tamamlanan 1,5 milyon metrekare alana sahip bölgenin 600 bin metrekarelik alanının ticari ve bireysel gayrimenkule ayrılması planlanıyor. Bölgenin 900 bin metrekarelik bölümü ise kent ormanı, eğitim, sağlık ve kamusal alanlar olarak kullanılacak. Yaklaşık 25 bin nüfusun ikamet edeceği projede, yaklaşık 200 bin metrekare büyüklüğünde park alanı planlandı. Bu park alanının içinde 60 bin metrekare büyüklüğünde bir kent ormanı, Limak tarafından kamunun kullanımına sunuldu. Bölgede ayrıca eğitim ve sağlık tesislerinin yanında bir de alışveriş merkezi tasarlanıyor. Gaziantep’in kent dokusu ile bütünleşecek proje, şehrin çehresini değiştirirken, bölgedeki diğer kentsel dönüşüm projelerine de örnek teşkil edecek.
Bölgenin iki yeni ulaşım hattının arazinin içinden geçecek olmasıyla büyük ulaşım avantajına da sahip projede, yeni hatlar ile şehrin kritik noktalarından olan Abdülkadir Konukoğlu Bulvarı ve Havaalanı yoluna hızlıca bağlanılabilecek. Ayrıca şehir içi ulaşımın en önemli araçlarından biri olan Gaziray durağının hemen önünde bulunan araziden, kent merkezine ve OSB’ye rahatça ulaşım mümkün olacak.
Gaziantep Divan Otel’de gerçekleşen toplantıya Nizip Radyo Televizyon Genel Müdürü Ali Kılıç ve Genel Yayın Yönetmeni Metin İliksoy’da katıldı.