NİZİP TİCARET BORSASI İSTİŞARE TOPLANTISI KATILDI

NİZİP TİCARET BORSASI İSTİŞARE TOPLANTISI KATILDI

Yerel ve bölgesel ölçekte doğru politikaların tasarlanması ve ekonomik hedeflere ulaşılabilmesi için hem iş dünyasının talep ve ihtiyacının yakından takip edilmesi hem de yerel kalkınma gündeminin sağlıklı biçimde tespit edilmesi amacıyla TOBB, 81 İle 81 Akademik Danışman projesini başlatmıştı.

Bu proje kapsamında Gaziantep İli Akademik Danışmanı Necip Fazıl Yılmaz, Gaziantep Kosgeb Müdürü Sadık Gözek, Gaziantep Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Cem Bayram, Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf İvmen, İslahiye Ticaret Odası Genel Sekreteri Haşim Erdoğan,Nizip Ticaret Odası Genel Sekreteri Serpil Gündoğdu, Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Projeleri Araştırma Sorumlusu Şehnaz Sakıcı, Nizip Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eray Ölçal ve Genel Sekreter Yardımcısı Abuzer Küpeli ve Proje Sorumlusu  M. Çağrı Demir Nizip Ticaret Borsasında düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Toplantının açılışında söz alan Gaziantep İli Akademik Danışmanı Necip Fazıl Yılmaz, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin 81 İle 81 Akademik Danışman Projesi hakkında bilgiler vererek, bu projeyle birlikte Gaziantep Oda ve Borsalarının işbirliğini güçlendirmek istediklerini  ifade etti.  Nizipte gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarının Ar-Ge çalışmalarının da öneminden bahseden Yılmaz,  bu konuda yapılabilecek ortak proje ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Gaziantep Kosgeb Müdürü Sadık Gözek, Akademik Danışman toplantılarının bölgenin kalkınmasındaki öneminden bahsetikten sonra  Kosgeb tarafından desteklenen fuar ve ikili görüşmeler hakkında bilgiler verdi. Gözek ayrıca ortak fuar katılımlarının desteklenebileceğini belirterek  Kosgebin %60 oranında bu organizasyonlara destek vereceğini bildirdi.

Toplantıya katılan Gaziantep Üniversitesi Avrupa Birliği Projeleri Araştırma sorumlusu Şehnaz Sakıcı Avrupa Birliği Projeleri  hakkında bilgiler aktardı. Yeni proje başvurularının Oda ve Borsaların ortak yapabileceğini altını çizen Sakıcı, AB çağrılarında TRC1 bölgesine öncelik verilmesi hususunda lobicilik faaliyetinin yürütülmesi gerektiğini belirtti. IPA  kapsamında ortak gıda üretimi üzerine yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gerektiğinin öneminden bahsettikten sonra ,yakın zamanda sivil toplum diyalog projelerinin,  sivil toplum kuruluşları için hibe çağrısına çıkılacağını bildirdi.

Gaziantep Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf İvmen, Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi (GSO- MEM) ile Uluslararası Gıda ve Tarım Örgütü (FAO ) işbirliği çerçevesinde başlatılan İşbaşı uygulama eğitimini bitiren Suriyeli işçileri çalıştıran işverenlerin  3 ay boyunca sigorta primleri ve vergi harçlarının proje kapsamında karşılanacağını bildirildi.

Toplantıda Nizip Ticaret Borsası Genel Sekreteri Eray Ölçal, Borsamızın yürüttüğü porjeler ve özelliklede Antep fıstığı kabuğundan elde edilen şikimik asit projesi hakkında bilgiler verdi.