Bütün Günah Okullarda Mı?

Bütün Günah Okullarda Mı?

Koronavirüs ile mücadelede güzel adımlar attık bunu kimse yalanlayamaz. Sağlık ordumuzun başarılı çalışmaları, uygulanan sıkı tedbirler ve kısıtlamalar bizleri mücadele konusunda çok önemli yerlere taşıdı elbette.

Ancak kısıtlamaların ne zaman kalkacağı konusu muamma olarak kaldı. Henüz netleşen bir açıklama yok bu konuda. Tahminim bir aya kadar büyük çoğunluk kısıtlamalarda esneklik sağlanacaktır.

Bir konuya değinmeden edemeyeceğim.

Kısıtlamalardan etkilenmeyen birçok yer var. Mağazalar, AVM’ler vs.

Tatil beldeleri, kayak merkezleri de kezâ…

Oteller tıklım tıklım dolu. Tatil yerlerine halen insanlar akın ediyorlar.

AVM ve mağazalarda iğne atsan yere düşmez.

Alınan tedbirlerin kapalı alanlardaki yoğunluğu azaltacağı hedeflenmişti. Ancak AVM ve mağazaların kapalı alan olup olmadığını burada tartışmamızın anlamı yok bence.

Hafta sonu sokak kısıtlamaları uygulanıyorken hafta içi caddeler, meydanlar, banka önleri ve marketlerde aşırı yoğunluklar gözler önünde.

Yani korunmaya çalışılan sosyal mesafe kuralı yine yerlerde.

Ancak koronavirüs ile mücadele etmek adına yoğunluğu azaltmak adına bazı günah keçileri de var haliyle. Kafeler, restoranlar, okullar…

Kademeli açıldı, seyreltilmiş yapıldı ve üstelik haftada iki gün denildi.

Tüm okullarda ‘Okulum Temiz’ belgesi zorunlu hale getirildi ve okullar bu belgeyi almaya başladılar. İstatistiksel verilere göre (bizzat araştırma sonucu) okullarda bulaş riskinin diğer kapalı mekânlara oranla daha az seviyede seyrettiği gözler önünde ve daha da önemlisi başta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olmasına rağmen ‘Okullar Sokaktan Güvenlidir’ kampanyaları başlatıldı.

Garip olan şey AVM ve mağazalarda; tatil belde ve kayak merkezlerinde sosyal mesafe kuralı hiçe sayılmışken okulların ‘RİSKLİ’ değerlendirilmesi.

Halen okulların açılmasıyla ilgili net bir bilgi paylaşılmadı.

Her konuda kontrollü esnetme söz konusu olabiliyor da daha elzem bir konu olan okullar neden böyle bir belirsizlik içinde kalabiliyor?

Çocukların en güvenli oldukları ortam olan okullarda bulaş riski neden daha çok görülüyor?

Bilim Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarından sonra neden hep muammada okullar kalabiliyor?

Bir neslin eğitimden mahrum kalmasına göz yumulmayacağını umuyorum.

Umuyorum ki okullarımıza öğrencilerimize tez zamanda kavuşuruz.

Sağlıklı günler dilerim.